ناکامی ادامه‌دار: اینبار آبروریزی مقابل اردن!

تیم ملی کاراته ایران با تنها حضور یک نماینده در فینال آسیا نتایجی دور از انتظار را به ثبت رساند.

تیم ملی کاراته با 1 طلا، 3 نقره و 2 برنز به مأموریت خود در تاتامی قهرمانی آسیا پایان داد. نتیجه‌ای که با توجه به عقبه کاراته ایران و سروری در آسیا و جهان دور از شأن آن بوده و اصلاً نمی‌شود آن را مطلوب دانست. تیم مردان دراین دوره رقابت‌ها توفیق چندانی نداشت و از 5 نماینده تنها یک کاراته کا راهی فینال شد و 4 ملی‌پوش دیگر نه تنها دستشان به دیدار نهایی نرسید بلکه از رسیدن به رده‌بندی هم بازماندند. مرتضی نعمتی نماینده وزن منفی 75 کیلوگرم که بعد از استراحت در دور اول، کاراته کاهایی از عربستان، ازبکستان و ژاپن را مغلوب کرده بود در دیدار پایانی حریف قزاقستان نشد و با نتیجه 5-3 مقابل این حریف شکست خورد تا در کمال ناباوری دستاورد تیم ملی مردان در بخش انفرادی تنها یک نقره باشد.

اما اوج بدشانسی و شاید بتوان گفت ضعف فنی تیم ملی در مسابقات کومیته تیمی نمایان شد، جایی که تیم با شکست ترکمنستان، عربستان و قزاقستان به فینال رسید اما در دیدار پایانی درحالی که مرتضی نعمتی کار را مقابل اردنی‌ها به تساوی کشانده بود، صالح اباذری ملی‌پوش با تجربه کشورمان به رغم اینکه از حریف جلو بود در واپسین دقایق مبارزه با عملکردی غیرحرفه‌ای امتیاز از دست داد و مدال طلا کومیته تیم را دودستی تقدیم اردنی‌ها کرد تا بازهم حسرت طلا تیمی آسیا بر دل ایران بماند.اما در کومیته تیمی دختران بعد از برنزی که سارا بهمنیار در وزن منفی 50 کیلوگرم کسب کرده بود، آتوسا گلشادنژاد دروزن منفی 61 کیلوگرم و فاطمه سعادتی در وزن منفی 55 کیلوگرم خود را به فینال این دوره رسانده بودند که در مبارزه نهایی هم گلشادنژاد با اقتدار نماینده ازبکستان را درهم کوبید تا در کسب طلای قهرمانی آسیا دبل کند. اما سعادتی دیگر فینالیست کشورمان نتیجه را به نماینده ویتنام واگذار کرد تا او تک نقره تیم ملی زنان در قهرمانی آسیا را دشت کند. سعادتی که بعد از پارگی رباط صلیبی با نقره آسیا به میادین کامبک زده است، بار دیگر قدرت خود را به رخ کشیده و حالا نقره‌اش قطعاً به رنگ طلا است.

در رقابت‌های تیمی هم اگرچه دختران ایران در دومین مبارزه با شکست میلی متری مقابل قزاق‌ها از رسیدن به فینال بازماندند اما در مبارزه رده‌بندی با شکست چین تایپه برنز کومیته تیمی را بر گردن انداختند تا بعد از ناکامی در دوره قبلی مسابقات این بار دست خالی تاتامی رقابت‌های تیم را ترک نکنند. در شرایطی که کاراته ایران با طلا کومیته تیمی مردان می‌توانست حداقل در رتبه چهارم آسیا بایستد با این نتایج بعد از تیم‌های قزاقستان، ژاپن، ویتنام و اردن در رتبه پنجم آسیا، خیلی دور‌تر از شأن خود ایستاد.

 تیم‌هایی مثل ویتنام، اردن و قزاقستان که سال‌ها پایین‌تر از ایران بوده و حتی توان رقابت با ما را نداشتند با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی درست حالا بالاتر از کشورمان قرار می‌گیرند اما مدیریت غلط و تصمیم‌های هیجانی مدیران کاراته کشورمان دستاوردی جز پس رفت نداشته است و حالا کار را به جایی رسانده که ایران در فاصله 14 ماه مانده به بازی‌های آسیایی باید فکری اساسی کند وگرنه زنگ خطری که الان به صدا در آمده در ناگویا به ناقوس مرگ تبدیل می‌شود.