کارشناسی داوری درخصوص صحنه جنجالی سپاهان

سپاهان ادعای جدیدی را در مورد داوری دیدار با آلومینیوم مطرح کرده است.

تقابل تیم‌های آلومینیوم اراک و سپاهان با نتیجه تساوی ۱-۱ به پایان رسید، اما چند صحنه داوری بحث‌برانگیز در این مسابقه بارها موجب عصبانیت بازیکنان و کادرفنی هر دو تیم شد. در دقیقه ۳۵ بازی برخوزدی بین وحدت حنانوف و مهاجم آلومینیوم شکل گرفت که بازیکنان آلومینیوم معتقد بودند مدافع سپاهان باید به دلیل خطایی که روی مهاجم این تیم مرتکب شد، کارت زرد دوم را دریافت می‌کرد و از زمین اخراج می‌شد؛ اما چنین تصمیمی از سوی داور گرفته نشد.

در دقیقه ۸۲، داور پس از بازبینی صحنه‌ای در محوطه جریمه آلومینیوم، برخورد مدافعان این تیم با استیون انزونزی را خطا دانست و برای سپاهان پنالتی گرفت. در سوی دیگر، در دقیقه پایانی و در وقت‌های اضافه (۹۰+۱۰)، این بار نوبت آلومینیوم بود که از روی نقطه پنالتی به گل برسد؛ اتفاقی که پس از حرکت محمد امین کاظمیان و برخورد او با مدافع سپاهان رقم خورد و داور نیز آن را خطای پنالتی اعلام کرد.

از طرفی باشگاه سپاهان نیز نسبت به یکی دیگر از صحنه‌های بحث‌برانگیز این مسابقه اعتراض کرده است؛ این صحنه مربوط به موقعیتی است که جواد آقایی‌پور در شرایطی مشکوک به آفساید صاحب توپ شد و در ادامه، پس از برخورد با دروازه‌بان آلومینیوم نقش بر زمین شد اما داور اعتقادی به پنالتی نداشت.

نظر کارشناسان داوری درباره این صحنه را در ادامه می‌خوانید:

📌 برخورد وحدت حنانوف و مهاجم آلومینیوم (دقیقه ۳۵- مشکوک به زرد دوم)

❌ محمدرضا ابوالفضلی: در این‌ صحنه چون مدافع جدالی برای به دست آوردن توپ نمیکند و با دست مهاجم را هُل میدهد، خطا به درستی بیرون محوطه جریمه گرفته و بدرستی اعلام می‌گردد. مسیر حرکت مهاجم نیز به سمت دروازه نمی‌باشد پس کارت قرمز منتفی است. با این تفاسیر داور، بعلت جلوگیری از یک حمله تأثیرگذار، بایستی به بازیکن سپاهان کارت زرد نشان میداد(به نظر، ایشان از قبل یک کارت زرد داشته که در اینصورت با دریافت دومین اخطار، از بازی اخراج میشد). اما لازم به ذکر است که در خصوص کارت زرد دوم طبق قانون، VAR اجازه دخالت ندارد.

❌ محمدحسین ترابیان: در این صحنه بازیکن مدافع باید به دلیل جلوگیری از حمله موثر حریف با کارت زرد جریمه می‌شد.

❌ مهدی عالیقدر: خطا بیرون محوطه جریمه اتفاق می‌افتد و داور به درستی اعلام خطا می‌کند اما  از آنجا که یک جلوگیری از حمله موثر بوده است حتما می‌بایست بازیکن سپاهان با کارت زرد جریمه می‌شد.

❌ ابراهیم میرزابیگی: این صحنه با توجه به اینکه بازیکن آلومینیوم توپ را به طور کامل در کنترل ندارد و رو به دروازه هم نیست، اخراج ندارد اما با این حال داور باید صد درصد بازیکن مدافع را با کارت زرد حریمه می‌کرد.

❌ تورج حق‌وردی: داور باید بازیکن سپاهان را با کارت زرد جریمه می‌کرد.

❌ حسین عسگری: نه مسیر توپ و نه مسیر بازیکن به طرف دروازه نیست و بنابراین این صحنه اخراج نداشت، اما داور حتما باید به بازیکن سپاهان کارت زرد می‌داد.

❌ سعید علینژادیان: خطا در پشت محوطه انجام می‌شود و جریمه مدافع کارت زرد است.

📌 برخورد مدافع آلومینیوم و استیون انزونزی (دقیقه ۸۲- پنالتی)

❌ محمدرضا ابوالفضلی: نه مدافع و نه مهاجم، هیچکدام به توپ ضربه نمی‌زنند اما به نظر، بازیکن آلومینیوم با دست نیرویی بر روی بازیکن سپاهان که در حال پریدن است وارد میکند. برای بررسی بهتر و اینکه آیا این نیرو به اندازه‌ای بوده که توانایی حریف را سلب و وی را سرنگون نموده، نیاز به زاویه مناسب‌تری می‌باشد. (بروزرسانی: صحنه‌ای که از زاویه جدید منتشر شد، دارای کیفیت خوبی است و ای‌کاش از زاویه پشت دروازه هم تصویری موجود شود. با این‌ وجود از همین زاویه حداقل می‌توان مشاهده کرد که مدافع با دستِ راستِ خود نیرویی وارد نمیکند حتی مدافع کناری نیز همینطور. با این وجود من خطای محرزی مشاهده نمی‌کنم بلکه یک برخورد فوتبالی، مگر اینکه تصویر و مدرک دیگری وجود داشته باشد که بتوان آن‌را خطا تلقی نمود.)

❌ محمدحسین ترابیان: در این صحنه یه برخورد عادی فوتبالی رخ داد و مدافع هیچ خطایی انجام نداد. داور در این صحنه به اشتباه اعلام پنالتی کرد.

❌ مهدی عالیقدر: اگر مبنا را برخطا دانستن چنین برخوردهایی در محوطه جریمه بدانیم می‌بایست حداقل در طول یک مسابقه چندین پنالتی گرفته شود، باتوجه به این تصویر و سایر تصاویر منتشر شده مدافع عملی که باعث سرنگونی مدافع شود را نمی‌کند و گرفتن پنالتی اشتباه است.

✅ ابراهیم میرزابیگی: بازیکن آلومینیوم مهاجم حریف را می‌دهد و با وجود اینکه این هل شدید نیست اما زمانی که بازیکنی برای استفاده از توپ بلند می‌شود، با کوچکترین شارژ کنترل خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند از توپ استفاده کند. بنابراین پنالتی درست است.

❌ تورج حق‌وردی: در این صحنه اصلا خطایی اتفاق نیفتاد و داور به اشتباه اعلام پنالتی کرد.

✅ حسین عسگری: تصویر این صحنه خیلی واضح نیست اما زمانی که بازیکن سپاهان به هوا می‌پرد، یکباره به جلو پرت می‌شود و می‌شود به این شکل تحلیل کرد فشاری پشت این بازیکن بوده و مدافع آلومینیوم او را هل داده است. به نظر من هم پنالتی درست بود.

✅ سعید علینژادیان: بازیکن تیم سفید با دست راست خود مانع پریدن بازیکن تیم زرد می‌شود و مرتکب خطای گرفتن می‌شود. تصمیم داور در اعلام پنالتی درست بود.

📌 برخورد مدافع سپاهان و محمدامین کاظمیان (دقیقه ۹۰+۱۰- پنالتی)

❌ محمدرضا ابوالفضلی: نظر بنده این برخورد پنالتی نیست! به این دلیل؛ زمانیکه دو بازیکن شانه‌به‌شانه برای تصاحب توپ با یکدیگر جدال میکنند، اگر یکی از آنها زودتر از دیگری به توپ ضربه بزند و طرف مقابل بجای توپ، پای وی‌ را مورد اصابت قرار دهد آنگاه میتوان گفت که خطا رُخ داده و بازیکن و یا تیم می‌بایستی  جریمه گردند. اما در اینجا بازیکن آلومینیوم قبل از ضربه به توپ، پای خودش را به پای مدافع زده و خودش را در مسیر ایشان قرار میدهد و در اثر این تماس و پس از آن، پای خودش به توپ برخورد می‌نماید. متأسفانه آنالیز اشتباه منجر به اعلام پنالتی شد. لذا ادامه بازی تصمیم درست بود.

❌ محمدحسین ترابیان: در این صحنه و از این زاویه، بازیکن مهاجم خودش پای به‌سمت مدافع پرت می‌کند و برخوردی بین دو بازیکن ایجاد شده و مهاجم خودش را سرنگون می‌کند. مدافع هیچ خطایی مرتکب نمی‌شود. داور به اشتباه اعلام پنالتی کرد.

❌ مهدی عالیقدر: این مهاجم است که پای خود را به پای مدافع می‌کوبد و در واقع مهاجم زیرکی می‌کند و داور به اشتباه اعلام پنالتی کرده است.

✅ ابراهیم میرزابیگی: اگر دقت کنید، جایگیری داور خیلی خوب است و با توجه به اینکه بازیکن سپاهان از پشت به پشت پای آلومینیوم ضربه می‌زند، به درستی پنالتی را تشخیص می‌دهد.

✅ تورج حق‌وردی: مدافع پای چپ مهاجم را زد و پنالتی صحیح بود.

❌ حسین عسگری: در این صحنه هر دو بازیکن پایشان را به سمت دیگری پرتاب می کند و هیچکس نمی‌تواند بگوید کدام بازیکن، بازیکن دیگر را زده است. من به هیچ عنوان این صحنه را پنالتی نمی‌بینم.

❌ سعید علینژادیان: بازیکن تیم زرد در حال اقدام کردن برای ضربه زدن به توپ است که بازیکن تیم سفید پای خود را در مسیر وی قرار می‌دهد و برخورد را ایجاد می‌کند. ادامه بازی می‌توانست تصمیم صحیح باشد.

📌 پاس به جواد آقایی‌پور (آفساید- دقیقه ۱۰۴)

❌ محمدرضا ابوالفضلی: بازیکن مهاجم سپاهان در موقعیت آفساید قرار دارد اما با توجه به اینکه پاس توسط مدافع آلومینیوم انجام می‌شود، تشخیص برای کمک داور سخت است و به جز وی ای آر، خود داور هم باید به کمک داور اعلام کند دفاع زد.

✅ مهدی عالیقدر: در این صحنه کمک داور بدرستی اعلام آفساید نموده است.

✅ ابراهیم میرزابیگی: به نظر می‌رسد که پای چپ مهاجم در آفساید قرار دارد.

❌ تورج حق‌وردی: این صحنه آفساید نبود و کمک داور در اعلام آفساید اشتباه کرد.

📌 برخورد آقایی‌پور و دروازه‌بان آلومینیوم (مشکوک به پنالتی- دقیقه ۱۰۴)

✅ محمدرضا ابوالفضلی: پنالتی ای رخ نمی‌دهد و مهاجم سپاهان از روی دفاع می‌پرد و خطایی دیده نمی‌شود. اگر‌ پنالتی‌ای رخ می‌داد و تیم وی ای آر معتقد به خطای پنالتی بود، فاز قبلی را هم بررسی می‌کردند و متوجه می‌‌شدند دفاع توپ را زده و پنالتی اعلام می‌شد، اما تیم داوری به درستی این صحنه را پنالتی تشخیص نداده‌اند.

✅ مهدی عالیقدر: با توجه به آفسایدی که در صحنه قبل به درستی توسط کمک داور اعلام شد، تصمیم داور در ادامه بازی صحیح میباشد.

⚪️ ابراهیم میرزابیگی: از این زاویه برخورد مشخص نیست اما اگر تیم داوری اعتقاد بع پنالتی داشت و یا توپ تبدیل به گل می‌شد، صحنه آفساید نیز در وی ای آر بازبینی می‌شد.

⚪️ تورج حق‌وردی: تصویر برای تشخیص پنالتی واضح نیست.