سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان کرمانشاه:

هیات ناشنوایان نیازمند داشتن مجموعه ورزشی اختصاصی است/ کرمانشاه پتانسیل‌های بالایی در ورزش ناشنوایان دارد

سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان کرمانشاه گفت:تلاش‌های ورزشکاران ناشنوای کرمانشاهی و مربیان آن‌ها، به بار نشست و نتیجه آن کسب ۵ مدال ارزشمند در بازی‌های آسیایی بود.

به گزارش فرتاک ورزشی؛ «سید رامین موذنی» سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان کرمانشاه در نشست خبری امروز( چهارم‌دی) با اشاره کسب دو مدال طلا، دو نقره و یک برنز توسط ورزشکاران کرمانشاهی در بازی‌های آسیایی ناشنوایان اظهار داشت: بازیهای آسیایی ناشنوانایان در ابتدا قرار بود در ایران برگزار شود اما میزبانی این بازیها به مالزی سپرده شد و تیم ایران برای اولین بار رتبه اول را در این دوره کسب کرد.

وی افزود: از بین شش ورزشکار ناشنوا و‌کم‌شنوا کرمانشاهی که در این دوره از مسابقات شرکت کردند پنج نفر توانستند دو مدال طلا ،دو مدال نقره و یک برنز کسب نمایندکه در تاریخ ماندگار شد.

سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان کرمانشاه تصریح کرد: هر چند کسب مدال‌ توسط ورزشکاران ناشنوا و‌کم شنوا در استان نتیجه زحمات مدیران دوره‌های قبل است اما اعتقاد دارم کرمانشاه می‌توانست مدال‌های بیشتری را کسب نماید.

وی با بیان اینکه مسیر اشتباه باعث شد تعدادی از ورزشکاران ناشنوای استان از رفتن به این دوره از مسابقات و کسب مدال‌های بیشتر محروم شوند گفت: امیدواریم در بازی‌های المپیک سال آینده که در ژاپن برگزار می‌شود کرمانشاه سهم بیشتری از اعزام بازیکنان را داشته باشد تا شاهد کسب مدال‌های طلایی و نقره‌ای بیشتری برای استان کرمانشاه باشیم.

موذنی با بیان اینکه ورزش ایران دارای دو مدیریت کلان شامل کمیته المپیک و وزارت ورزش است گفت: مدیریت و حمایت از فدراسیون‌ها در بخش استانی و فنی با وزارت ورزش است و ادارات کل ورزش و جوانان در استان‌ها نیز از لحاظ سخت‌افزاری و اداری، هیات‌ها را حمایت و‌ مدیریت می‌کنند،اینکه کسانی خارج از این چارت، کارها یا صحبت‌هایی انجام می‌دهند رسمیت ندارد و به جز حاشیه‌سازی کاری برای ورزش نخواهد کرد.

وی با گلایه از اینکه متاسفانه نقش فرهنگ و اخلاق ورزشی‌و پهلوانی در کرمانشاه کم رنگ شده است گفت: در بعضی از رشته‌های ورزشی به معنای واقعی قهرمان نداریم فقط مدال‌آور داریم.

موذنی اضافه کرد: اولین موضوعی که باید در ورزش رعایت شود اخلاق پسندیده و تواضع است. بعضی از ورزشکاران پس از کسب مدال‌ رفتارشان تغییر می‌کند که اینگونه رفتار‌ها خارج از اخلاق و منش پهلوانی و قهرمانی است و شایسته ورزش استان کرمانشاه نیست.

به گفته سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان کرمانشاه به دلیل نداشتن رفتارهای پهلوانی و قهرمانی در ورزش، اقبال مردم برای روی آوردن به ورزش کم شده است، ورزش فقط مدال آوری نیست.

وی افزود: نام‌ و‌ نشانی از ورزشکارانی که فقط مدال‌آور هستند به یادگار نخواهد ماند، خیلی از مدال‌آوران بوده‌اند که با وجود کسب چندین مدال نامی از آنها به یادگار نمانده است، اما نام پهلوانانی مانند جهان پهلوان تختی به واسطه منش و رفتار پهلوانی هنوز هم در یاد و خاطر مردم باقی است.

موذنی در گوشه دیگری از سخنانش به تعداد انجمن‌ها و رشته‌های فعال در هیات‌ها داشت و گفت: هیات ناشنوایان دارای ۱۸ رشته ورزشی است که در استان کرمانشاه تنها شش رشته ورزشی آن شامل؛ تکواندو، فوتبال و فوتسال، کشتی، جودو، تنیس خاکی و والیبال فعال است

وی با اشاره به اینکه به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها تعداد ورزشکاران ناشنوای سازمان یافته در استان ۱۳ نفر است گفت: با بررسی انجام شده مشخص شده تعداد ورزشکاران ناشنوا سازمان یافته بیشتر است اما بیمه هیات‌های دیگر هستند که این موضوع نیز در زمان آسیب‌دیدگی در مسابقات مشکلات حقوقی را برای ورزشکاران ناشنوا و کم شنوا رقم خواهد زد چون نامشان در لیست هیات ناشنوایان نیست ودر هیات دیگری قرار دارد که مسابقاتی نداشته‌اند و مغایرت ایجاد شده به زبان ورزشکاران ناشنوا خواهد بود.

موذنی خاطر‌نشان کرد: در راستای جذب افراد ناشنوا و‌کم شنوا و برای حل این مشکل، فرایندی آغاز شده تا مدارک ورزشکاران ناشنوا را جمع‌آوری و بیمه آنها از سوی هیات ناشنوایان صادر شود.

موذنی در ادامه با گلایه از عدم‌وجود زیرساخت‌های موجود در حوزه ورزش ناشنوایان نیز گفت: متاسفانه از سال ۱۳۳۴ که فدراسیون ناشنوایان تاسیس شده تا‌کنون سالن و فضای ورزشی برای ناشنوایان در استان نداشته‌ایم.
سرپرست هیات ورزش‌های ناشنوایان استان گفت: با پیگیری انجام شده سالن ورزشی ۲۱۰ متر‌مربعی مجموعه سجاد که به هیات ناشنوایان اختصاص داشت و عملا هیچ یک از ناشنوایان از وجودش خبر نداشتند به هیات برگردانده شدو به زودی با سبک و سیاق جدید به نام مرحوم ملکشاهی مربی کشتی ناشنوایان افتتاح خواهد شد.

وی افزود: ورزش ناشنوایان درآمدی ندارد با دست خالی هم نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، نمی‌خواهیم در تمامی رشته‌ها سخت افزار ورزشی داشته باشیم اما برای ارتقا ورزش در بین افراد ناشنوا و‌کم شنوا باید تکیه‌گاهی داشته باشیم و در این زمینه دست طلب به سوی خیرین دراز می‌کنیم تا حامی ورزش ناشنوایان در استان باشند.

این مسئول با تاکید بر اینکه هیات ناشنوایان نیازمند داشتن مجموعه ورزشی اختصاصی است گفت: هر کسی که برای همکاری و حمایت از این ورزشکاران در جمع آنها حضور پیدا کرده دیگر نتوانسته دل بکند و به حساسیت موضوع برای حمایت از این ورزشکاران پی برده است تمام تلاش خود را برای تامین مجموعه ورزشی ناشنوایان خواهم کرد،اما به مساعدت مسئولین استانی، رسانه‌ها و خیرین نیز نیازمندیم که کمک کنند بتوانیم مجموعه ورزشی برای این افراد مهیا کنیم.

وی در پایان برنامه‌ها و چشم‌انداز اقدامات خود در این هیات طی کوتاه مدت را حمایت از ورزشکاران ناشنوا و‌کم‌شنوا برای حضور در المپیک ژاپن و کسب مدال، اقدامات میان‌مدت را معرفی قهرمانان ناشنوا در رشته‌های مختلف ورزشی به جامعه ناشنوایان برای ایجاد انگیزه و‌چانی‌زنی و دریافت امکانات و در نهایت اقدامات بلند‌مدت را ساخت مجموعه‌ و سالن چند‌منظوره با کیفیت برای ناشنوایان استان عنوان کرد.

خبرنگار: طیبه دولت‌آبادی